Aktivnosti

Zagorski skijaški klub osnovan je prije točno 10 godina, večer uoči održavanja prve utrke Snježne kraljice na Sljemenu. Krenuli smo vrlo ambiciozno sa brojnim planovima od kojih je posebno potrebno spomenuti projekt “1000 malih skijaša”. Program je osmišljen u cilju popularizacije skijaškog sporta u Županiji osnovnom obukom skijanja većeg broja djece po pristupačnim uvjetima.

Prvo smo organizirali školovanje članova za učitelje skijanja. Kroz dvije godine imali smo već 10 učitelja skijanja sa licencama Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijaških sportova. Prve dvije godine uz financijsku pomoć KZŽ provodili smo besplatne škole skijanja za male zagorce na Hunjki. Uskoro smo otvorili poligon škola skijanja na Krumpirištu i opremili ga kvalitetnom žičarom kupljenom u Švicarskoj, mrežama, i drugim potrebnim rekvizitima. Izuzetno smo ponosni na razvoj i kvalitetu ZASKI škole skijanja, te na naš jedinstven pristup polaznicima kroz manje grupe polaznika.  Organizirali smo i otrveno prvenstvo zagorskih osnovnih škola za osnovnoškolce. Nažalostu današnjim uvjetima održavanje poligona na Krumpirištu nije moguće. Rad na poligonu moguć je samo uz dobivanje licence Parka prirode. Iako prije nas nikome nije palo na pamet da radi škole na krumpirištu pojavili su se i drugi klubovi koji su na licitacijama za koncesiju Parka prirode podigli visinu godišnje naknade iznad realno održive. Stoga je Zaski započeo škole održavati na glavnoj sljemenskoj stazi, i na Pohorju. Od iduće sezone Zaski planira organizirati zimovanje i škole skijanje za vrijeme zimskih praznika na skijalištima Italije ili Austrije. Za rekreativce smo organizirali brojne jednodnevne i višednevne izlete, što ćemo i dalje razvijati na način da otkrivamo nove destinacije i da takvi izleti budu vrlo povoljni za članove klub.

Pratite našu redizajniranu web stranicu www.zaski.hr na kojoj ćete moći naći više o aktivnostima i daljnjim planovima Zaski-ja.Za sva dodatna pitanja u svezi sa školama skijanja te drugim aktivnostima kluba šaljite nam na zaski@zaski.hr

Recent Facebook Posts

No recent Facebook posts to show